Trener fudbalera Novog Pazara Aleksandar Stanković rekao je danas da njegova ekipa protiv Spartaka u Subotici, u 24. kolu Super lige Srbije, želi da nastavi uspešan niz.

“Sve se jako brzo dešava. U izjednačenoj ligi, izlišno je govoriti o kvalitetu rivala. Radnik je poslednji, pa ode u Novi Sad i odigra 1:1 protiv Vojvodine”, rekao je Stanković na obraćanju medijima.

On zbog povreda i bolesti ne računa na Bojicu Nikčevića, Nenada Gavrića i Danka Kikovića, dok je pod znakom pitanja nastup rovitog Petra Đuričkovića.

“Rekao sam već da u sastavu imamo 20 po kvalitetu gotovo istih fudbalera. Prilika je da pokažu da sam u pravu, da ne treba više samo da ja verujem u njih. Moraju i oni da odrade neke stvari, da dostojno zamene ove što će da izostanu”, poručio je Stanković.

Strateg Pazaraca ocenio je da Spartak ima kvalitet i da je veliki broj igrača tog tima dugo na okupu.

“Tu posebno mislim na Nikolu Srećkovića, Noborua Šimuru, Luku Bjelovića i Edmunda Adoa. Čuvali su neke igrače sa po tri žuta kartona. To samo govori da nas čekaju kao meč-loptu. Nije nam prvi put. Bitno je samo da budemo fokusirani, spremni i hrabri. Momci su čvrsto na zemlji”, naveo je Stanković.

“Nijednog trenutka, na treninzima i u razgovoru s njima, nisam primetio opuštanje. Takođe ni stav da smo nešto epohalno ostvarili. Fenomenalni su. Nadamo se najboljem i duboko verujem da će tako i biti”, dodao je on.

Novi Pazar je peti na tabeli sa 41 bodom, dok je Spartak na 14. mestu sa 19 bodova.

Majdevac: Ako ne ja, onda neko drugi
Prvi strelac Novog Pazara Andrija Majdevac rekao je da bi voleo da nastavi sa dobrim izdanjima.

“Ako ne ja, neko drugi će. Opet nas čeka borba. Dosta je izjednačenih timova, ali mi se borimo za Evropu. Teške su utakmice, sve je lupanje i borba za drugu loptu. Nema neke igre i velikih šansi jer ne dozvoljavaju ni tereni, a ni protivnici. Do izražaja tu dolazi individualni kvalitet”, naveo je Majdevac.

Napadač Pazaraca izrazio je zadovoljstvo što Subotičani spadaju u timove željne nadigravanja.

“Hoće da igraju, pa mislim da će biti utakmica sa više šansi. I mi igramo tako, odgovara nam. Mislim da će biti i malo bolji teren. Nadamo se, verujemo. Mislim da imamo veliki kvalitet i da možemo do Evrope”, zaključio je Majdevac.

Spartak i Novi Pazar igraju u sredu od 16 časova na Gradskom stadionu u Subotici.

M. Minić