Sve je spremno za osmi Belgrade Indoor Meeting koji će biti održan u sredu 15. februara u Atletskoj dvorani na Banjici, a na kojem će takmičiti atletičari iz preko 35 zemalja Evrope i Sveta.

Iako je prvobitno miting trebalo da počne u 16.30 časova, zbog nepogoda koje su zadesile Tursku, Prvenstvo Balkana koje je trebalo da bude održano ovog vikenda je otkazano, ali je odredjen broj atletičara izrazio želju da takmiči na našem mitingu, a Srpski atletski savez je odlučio da pomogne atletičarima te će Belgrade Indoor Meeting početi u 15.20 časova, dok će zvanično otvaranje biti u 17 časova.
Najzanimljivije takmičenje očekuje nas u muškom bacanju kugle, gde ćemo gledati “ljutu borbu”, našeg vicešampiona Evrope, Armina Sinančevića i evropskog šampiona, Filipa Mihaljevića, kao i našeg Asmira Kolašinca, evropskog šampiona iz 2013. godine.

Zvezde kraljice sportova koji će biti naši gosti 15. februara u Atletskoj dvorani na Banjici takmičiće u sedam disciplina u muškoj konkurenciji i osam u ženskoj.

Naša najbrža sprinterka Milana Tirnanić imaće ozbiljnu konkurenciju u trci na 60 m, njoj će se na startu pridružiti svetska šampionka Dina Asher – Smith, kao i Ivana Ilić koja je vicešampionka Evrope (U20).

U muškoj konkurenciji na 60 m , Aleksa Kijanović jedan je od favorita za pobedu. U trci na 60 m prepone, Luka Trgovčević susrešće se sa dvostrukim azijskim osvajačem srebrne medalje, Yaqoub Alyouha.

Boško Kijanović takođe će takmičiti na Belgrade Indoor Meeting-u u trci na 400 m.

U muškom skoku udalj očekuje nas povratak bronzanog evropskog osvajača medalje iz 2017. godine, Strahinje Jovančevića, dok je u ženskom dalju najveći favorit naša atletičarka Milica Gardašević, kao i Teodora Boberić.
U skoku uvis najveći favorit je naša atletičarka Angelina Topić, koja je osvajačica bronzane svetske medalje za juniorke, kao i evropske za seniorke.

Ulaznice za miting delile su se besplatno i podeljene su u rekordom roku, a Radio Televizija Srbije (RTS) obezbedila je i direktan prenos. Miting će takođe moći da se prati uživo i preko sajta Evropske atletike.