U novopazarskom Sportskom savezu potpisani su ugovori sa pet profesora, koji su uključeni u realizaciju projekta “Sport u škole”.

Taj projekat je besplatan, a namenjen je osnovcima od prvog do četvrtog razreda.

“Počeli smo 2023. godinu nizom besplatnih školskih projekata. Za ‘Sport u škole’ angažovano je osam profesora, pet o trošku grada i tri na teret Saveza za školski sport Srbije. Njima će ovo biti odlično iskustvo za kasniji rad sa osnovcima”, rekao je generalni sekretar novopazarskog Sportskog saveza Nermin Zećirović.

Ugovori sa profesorima fizičkog vaspitanja iz Novog Pazara bez stalnog angažmana u prosveti validni su u narednih šest mesci.

“Sada realizujemo program besplatnog klizanja kroz deci veoma zanimljive Igrice na ledu, kao i besplatno skijanje u okviru ski busa. ‘Sport u škole’ biće organizovan dva puta nedeljno. Predviđeno je ukupno devet do 10 časova za decu podeljenu u dve grupe. U jednoj su prvi i drugi, a u drugoj treći i četvrti razredi”, navela je Emka Bugarić iz gradskog Saveza za školski sport.

Među profesorima kojima su potpisali ugovore je i Emir Ajdinović.

“Ovaj projekat je od velikog značaja za mene i za decu s kojom radim u Osnovnoj školi Ćamil Sijarić. Deca su srećna i vole časove fizičkog vaspitanja. Uglavnom sarađuju”, kazao je Ajdinović.

M. Minić