BEOGRAD+ – Proslavljeni srpski fudbaler Nemanja Vidić zvanično je danas podneo kandidaturu za mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

“Poštovani predstavnici medija, želim da ovom prilikom obavestim javnost Srbije, pre svega fudbalsku, da sam nakon saznanja da su raspisani izbori za predsednika Fudbalskog saveza Srbije doneo odluku da želim da se na istima i kandidujem, s obzirom na to da sam ispunio uslov da budem član Skupštine i imam podršku pet delegata, koji nadam se neće podleći pritisku sa kojim se susreću”, naveo je Vidić u saopštenju dostavljenom medijima.

Svojim istupom želim da sprečim bilo kakve dalje priče i jasno izložim svoje planove, naveo je nekadašnji kapiten Zvezde i Mančester Junajteda.

“Kandidaturom ću omogućiti fudbalskim poslanicima da se o njoj izjasne.Verujem u ispravnost svojih ciljeva, a oni su jasni, isključivo patriotski. Želim da ujedinjujem, a ne da razjedinjujem. Verujem , jer mislim da mojoj Srbiji mogu da ponudim vrednosti koje su me krasile kao fudbalera. Verujem i znam da u fudbalskoj Srbiji ima sličnih ljudi i da zajedno možemo ponuditi rešenja. Nadam se da ću uspeti”, poručio je Vidić.

Izborna Skupština FSS održaće se 14. marta.