Na Gradskom šetalištu u Novom Pazaru volonterke Ženskog sektora Humanitarne organizacije „Hasene“ organizovale su prodajni humanitarni bazar.

Novopazarci i svi humani ljudi bili su u prilici da nakon džuma-namaza kupovinom hrane, slatkiša, knjiga, nakita i ručnih radova učestvuju u prikuplajnju pomoći koja se iz regije Sandžak šalje u područja pogođena razornim zemljotresima.

„Ova prodajna humanitarna aktivnost podržana je od strane dobrih ljudi, naših i prijatelja Turkiye i Sirije. Odlučili smo da prodamo sve ono što su naši sugrađani donirali prethodnih dana. Ponudli smo parfeme, nakit, različitu literaturu, neke ručno izrađene stvari, hranu i slatkiše, specijalitete novopazarskog kraja. Cene su bile pristupačne, cilj nam je da brzo prikupimo što više novčanih sredstava. Na štandu ovog humanitarnog bazara bila je postavljena i kutija za donacije građana a odziv je bio odličan“, rekla je Anadoliji volonterka Humanitarne organizacije „Hasene“, Dženana Mehmedović.

Volonteri HO „Hasene“ odmah nakon zemljotresa pokrenuli su niz akcija za prikupljanje pomoći područjima na jugu Turske i u Siriji.

-Broj poginulih od posljedica zemljotresa od 6. februara povećan na 43.556-

Broj poginulih od posljedica zemljotresa od 6. februara povećan na 43.556. Zemljotresi jačine 7,7 i 7,6 stepeni Richterove skale pogodili su južne dijelove Turkiye uništivši hiljade zgrada i pogodivši više od 13 miliona ljudi.

Anadolija