BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je država spremna da se odupre nasilju i da će reagovati brzo, efikasno, ozbiljno i odgovorno.

“Oni koji misle da mogu da sruše Srbiju neistinama i lažima, da sruše ozbiljnu državu pretnjama sa nekoliko pušaka i svojim vezama u nekoj stranoj zemlji, podrškom u novcu od stranaca, misleći da je to veliki patrotizam – ti da pobede Srbiju ne mogu”, rekao je Vučić za TV Pink odgovarajući na pitanje da li je država spremna da se odupre nasilju, a povodom protesta večeras kod Predsedništva i najava pojedinih učesnika da će protesti u narednom periodu biti još ekstremniji.

Vučić je rekao da je pred Srbijom težak period i da u petak ili subotu ide u Minhen na bezbednosnu konferenciju, gde će razgovarati sa najvišim svetskim državnicima i da mora da razgovara, da samo Aljbin Kurti ne bi govorio šta mu je volja.

Predsednik Srbije je kazao da se posle toga očekuju dobre vesti i mnogo fabrika koje će se otvarati, a što će omogućiti veće plate i penzije.

“Niko neće da zaustavi Srbiju u napretku”, poručio je Vučić i dodao da je izbore uvek spreman i da može da se proverava narodna volja, ali da Srbija neće da služi nikome.

Kaže i da će državno rukovodstvo čuvati svoju politiku, jer rezervnu otadždbinu nemamo.

Vučić je rekao i da je sit onih koji objašnjavaju koji je pravi put za Srbiju, ovaj ili onaj.

“Samo put Srbije je pravi put, jedina zemlja koju imamo i koju nećemo dati nikome od ekstremista”, istakao je Vučić.