SOFIJA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nada da će gradnja gasnog interkonektora između Srbije i Bugarske da se završi do oktobra i da gas poteče do kraja godine.

Vučić je na svečanosti povodom početka radovi na izgradnji gasnog interkonektora na bugarskoj teritoriji rekao da Srbija gradi 108 kilometara.

“Veoma sam srećan što sam danas ovde, mnogo mi je drago što sam imao priliku da razgovaram sa predsednikom Radevim o svim važnim pitanjima, nastavićemo u Sofiji i srećan sam da prijatelji kakvi su Srbija i Bugarska mogu da rade velike i važne zajedničke stvari kao što je ovaj interkonektor”, rekao je Vučić.

On je zahvalio predsedniku Bugarske na prijateljstvu koje pokazuje prema Srbiji i da poručio da će Bugarska u Srbiji imati odanog prijatelja, dobrog prijatelja i sigurnog prijatelja, i u teškim, a ne samo u lakim i dobrim vremenima.

“Hoću da se zahvalim vama iz EU na velikoj podršci. Dobili smo u grantu 49 miliona evra u grantu i još 25 miliona evra finansira EIB. Bugarska dobija 218 miliona evra. Mi to ne možemo ni da sanjamo da ćemo dobiti za energetsku infrastrukturu, ali biće valjda jednom i za nas Srbe. Mi umemo da poštujemo kada neko daje novac poreskih obveznika”, rekao je Vučić.

Očekuje da ćemo, kako je rekao, i jedni i drugi sa obe strane granice da završimo posao do oktobra i da pre kraja godine poteče gas kroz interkonektor.

“Da ne diversifikuemo samo već i da osiguramo energetsku budućnost za naše zemlje i ceo region”, rekao je Vučić.