BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksadar Vučić kazao je danas u Skupštini da je opozicija iznenađena time što je rekao da neće dozvoliti da tzv . Kosovo uđe u UN i istakao da, kada im ponestaje argumenata, onda bi da nekoga tuku.

“Razlika između nas i njih je što je nama Srbija svetinja, a njima Poslovnik. Mi smo pokazali da smo spremni i da čujemo i saslušamo sve, a oni nisu u stanju da čuju ništa. Kada god misle da će nekog da zaplaše, oni moraju da pogledaju sebe u lice. Srećom, takve kukavice Srbiju ne vode i nikada je neće voditi”, istakao je Vučić posle incidenta koji se dogodio u parlamentu i dodao da se izvinjava zbog nasilja koje su, kaže, izvele “kukavice”.

On je ocenio da oni sebe nazivaju državotvornim strankama, a ponašaju se antidržavno.

“Kad im ponestane argumenata onda bi da tuku nekoga, jer od sve argumentacije ostaje suštinska stvar, a to je što su iznenađeni kada sam nedvosmisleno rekao da neću da dozvolim da Kosovo uđe u UN”, rekao je Vučić i istakao da laž da pobedi istinu ne može.

“Oni su se nadali kapitulaciji Srbije, ali toga nema, propalo im je sve”, rekao je Vučić i osvrnuo se na peticiju za odbranu KiM i njene potpisnike.

Dodao je da ima i drugih peticija, ali da ima i onih između, koji žele uređenu Srbiju i neće da se povuku pred huliganima i batinašima.

“Ovde na papiru nisu imena svih njih koji su došli da tuku poslanike. Oni su napisali da se Aljbin Kurti oslobađa kazne zatvora, a potpisnik je Vojislav Koštunica, veliki junak,
ovde je 1.800 njih koje je taj junak abolirao, kao i ovaj koji je lupao nogama po klupi”, rekao je Vučić.

Naveo je da su lagali i o njegovim citatima i istrgli iz konteksta, iako nikada nije rekao da priznaje lažnu drzavu Kosovo.

“Obradoviću, nemojte da psujete, jer ste obična kukavica, u vašem selu tri puta više za mene su glasali nego za vas. Vas i Jovanovića. Vi što ste opljačkali Srbiju, Kolubaru, vi ćete nekome da govorite nešto o izdaji i Srbiji, ne znate ni gde je Srbija”, rekao je predsednik.

On je naglasio da niko ništa ne potpisuje, niti je potpisao, i neće da potpiše, dodajući da obmanjuju građane.

“Ali to je vaša politika”, rekao je Vucić i upitao ko im je dozvolio da tako ruše Srbiju.

“U moje vreme nije spaljeno 35 crkva i manastira, proterano 4.100 ljudi, nego su neki drugi ćutali i nisu preduzimali ništa. Danas kada smo vratli Kosovo u političku arenu, vi mislite da ste osramotili parlament, a osramotili ste sebe, pokazali da ste nasilnici i divljaci”, rekao je Vučić, dodajući da on neće nigde da pobegne.

Predsednika Srbije je rekao da će čuvati narod i Ustav, i da onima kojima do toga nije stalo, ne treba da mu drže pridike i da su to neodgovorni ljudi.

“Pustite ih neka divljaju. Ne date da govorim, to je problem. To je suština? Ne date da vam odgovorim. Sramota vas je od laži koje ste iznosili od besmisla? Oni bi da brane, umesto srpskih zemalja, srpski poslovnik, jer je to za njih najvažnije. Ja nemam problem sa tim. Ja ću da prekinem, pa im dajte da se jave po poslovniku, jer je za mene Srbija važnija od poslovnika”, rekao je Vučić.