Trener košarkaša Novog Pazara Ivica Vukotić rekao je danas da je utakmica protiv gostujućeg Vršca, u okviru 23. kola Košarkaške lige Srbije, jedna od najvažnijih za njegov tim.

“Sledi jedan opterećujući meč. Biće teško, ali verujem u svoje momke. Moramo da pobedimo. Znam da su pravi i da su dobro trenirali. Nije im lako ove sezone. Neki neplanirani porazi stigli su kao posledica psihološkog tereta. S druge strane, rasterećeni smo upisali neke neočekivane pobede”, rekao je Vukotić.

Pazarci su poslednju utakmicu odigrali početkom februara, kada su kući u neizvesnoj završnici poraženi od Beograda sa 79:88.

“Značila nam je pauza. Osvežili smo se na fizičkom planu. Imali smo i dva prijateljska susreta, gde smo vežbali neke stvari za završnicu prvenstva. Čeka nas još devet duela, s obzirom na odlaganje protiv Mladosti u Zemunu. Vršac je prvi u tom nizu”, naveo je Vukotić.

Novi Pazar će u preostalih devet utakmica do kraja prvenstva čak šest puta gostovati.

Vršac je devetoplasirani tim lige sa po 11 pobeda i poraza, dok je Pazar pretposlednji, 15. sa skorom 6/15.

“Vršac je mlada i poletna ekipa. Ove sezone igraju odličnu košarku vođeni jednim od naših najboljih trenera Vladimirom Đokićem. Stil im je prepoznatljiv. Agresivni su po celom terenu, imaju dobru tranziciju. Pre svega, moramo defanzivno da ih zaustavimo”, ocenio je Vukotić.

Novi Pazar i Vršac igraju u utorak od 18 časova u Dvorani Sportske akademije Douš.

M. Minić