ČAČAK – Na teritoriji zapadne Srbije danas tokom popodnevnih sati sneg je počeo intenzivnije da pada što je izazvalo kolaps na putevima, saopšteno je iz JP Putevi Užice.

Na zlatiborskim putevima od jutros sneg čisti 18 vozila i šest teških mašina, potvrdio je za Tanjug Alen Mušanović iz užičkih Puteva i dodao da će ih do jutra biti još više jer je situacija izuzetno teška.

Na većini od 700 kilometara puteva koje čiste Putevi Užice, sneg konstantno pada pa se uključuju dodatna vozila i čistači i iako su putevi prohodni, vetar, pogotovo na Borovoj glavi, dodatno otežava čišćenje.

Snega na kolovozu ima u višim, ali i u nižim predelima, naročito na magistralnim pravcima preko Zlatibora i na teritoriji Nove Varoši.

Tek nešto bolje je preko Debelog brda, Kadinjače i Tare.

Na snazi je zabrana teretnog saobraćaja za sva vozila preko 7,5 tona.

Na deonici magistrale od Nove Varoši ka Prijepolju u blizini mesta Bistrica došlo je do saobraćajne nezgode kada je jedno putničko vozilo sletelo sa puta i izazvalo zastoj u saobraćaju.

Sneg već satima pada i na teritoriji opštine Ivanjica gde su glavne saobraćajnice i dalje prohodne, međutim jake padavine najviše problema prave u planinskim selima.

indeksonline.rs/Tanjug