UŽICE – Zbog problema koje je izazvala velika količina snega bez struje je ostalo 4.600 domaćinstava u Užicu, uglavnom na seoskom području, saopšteno je danas na sednici Štaba za vanredne situacije.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević navela je da je problem dalekovod na području Mokre Gore i Kremana koji je pod ingerencijom Elektromreža Srbije i dodala da je ekipa krenula iz Beograda, kao i da se očekuje da kvar bude otklonjen u toku dana.

“Kvar je otklonjen na lokaciji Potočanje, Krvavci, Zlakusa i Gorjani i domaćinstva su oko 11 časova dobila struju”, rekla je Raković Radivojević.

Ona je dodala da đaci na seoskim područjima ne idu u školu dok se ne stabilizuje elektrosnabdevanje.

Direktor JP Užice razvoj Miloš Milovanović naveo je da sve linije gradskog i prigradskog saobraćaja funkcionišu bez problema i kašnjenja i dodao da je angažovana dodatna mehanizacija u visokim zonama na području Bioske, Drežnika, Ponikava, Buara, Kremana, Gostinice kako bi svi lokalni putevi bili prohodni do kraja dana.

Veliki broj drveća je, zbog težine snega pao, a vatrogasne ekipe su ih uklonile.

Doneta je i odluka da do otapanja snega bude ograničeno kretanje na plaži i šetalištu kroz kanjon Đetinje zbog odrona i izvaljivanja drveća.
Vodosnabdevanje je redovno.