PODGORICA – Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sazvao je za danas vanrednu šestu sednicu Veća za nacionalnu bezbednost.

Veće za nacionalnu bezbednost, pored predsednika Veća Abazovića, čine članovi: Filip Adžić, ministar unutrašnjih poslova i koordinator Ministarstva odbrane, Marko Kovač, ministar pravde, mr Aleksandar Damjanović, ministar finansija, Boris Milić, vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbednost, Milan Knežević, predsednik Odbora za bezbednost i odbranu Skupštine Crne Gore i Mevludin Nuhodžić zamenik predsednika Odbora za bezbednost i odbranu Skupštine Crne Gore, prenosi RTCG.

Kako navode u Kabinetu predsednika, u skladu sa članom 6 Poslovnika o radu Veća za nacionalnu bezbednost pozvani su i direktor Uprave policije Zoran Brđanin, vršiteljka dužnosti vrhovne državne tužiteljke i predsednica Tužilačkog saveta Tatjana Begović i glavni specijalni tužilac Vladimir Novović.

Juče je sprovedena akcija crnogorske policije u kojoj je uhapšeno više policajaca.

Veće za nacionalnu bezbednost je nedavno donelo zaključak kojim je zaduženo Ministarstvo pravde da obrazuje međuresorsku radnu grupu za implementaciju odredbi Zakona o sudovima i Zakona o državnom tužilaštvu.

indeksonline.rs/Tanjug