Gradonačelnik Novi Pazar Nihad Biševac danas je na platou ispred zgrade gradske uprave priredio svečani doček pobjedničkom timu sa nedavno završenog Evropskog dvoranskog atletskog prvenstva koje je održano u Istanbulu.

Oko hiljadu gradjana takodje je došlo da pozdravi i oda počast osvajaču bronzane medalje sa ovog Evropskog prvenstva Elzanu Bibiću, njegovom treneru Rifatu Zilkiću kao i saveznom selektoru seniorske atletske reprezentacije Srbije Edinu Zukoviću.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac je poželio dobrodošlicu našem atletskom triju i čestitao Elzanu Bibiću bronzu sa Evropskog prvenstva i dodao:

– Ovo je jedan od najznačajnijih rezultata novopazarskog sporta koji dokazuje da naš grad ima velike sportiste koji pripadaju evropskom i svetskom vrhu, a Elzan Bibić je, uz plejadu uspešnih novopazarskih atletičara, Teodoru Simović. Amelu Ljajić Terzić, Saimu Murić jedan od onih na koje smo ponosni i koji će nas sigurno obradovati sa još velikih rezultata i ostvarenja.Elzan Bibiće najbolji je primer uspešnog sportiste ma koga treba da se ugledaju mladi.

Nakon toga obratio se i trenerski mag Rifat Zilkić koji se zahvalio sugradjanima na prekrasnom dočeku kao i gradu i institucijama koje se bave sportom i brinu o sportistima i klubovima.Poslije njega je govorio i savezni selektor Edin Zuković koji je naglasio da mu je ova Bibićeva bronzana medalja najdraža jer je osvojio atletičar iz njegovog grada.

A onda je moderator Fehim Karišik najavio drđžavnog rekordera na 1500, 300 i 5000 metara, osvajača bronzane medalje sa tek završenog Evropskog dvoranskog prvenstva u istanbulu Elzana Bibića.

Praćen gromoglasnim aplauzom i skandiranjem „Bibić,Bibić!“

Heroj iz Istanbula se prvo zahvalio svima koji su mu priredili ovakav svečani i sjajni doček a onda onim najmladjima poručio:

– Sanjajte svoje snove i verujte da ih je moguće ostvariti.Treba puno rada i odricanja ali je sve moguće!Ova medalja koliko je moja toliko pripada gradu, mojoj Pešteri, Sandžaku i naravno državi.

Nakon toga gradonačelnik Nihad Biševac je ugostio u svom kabinetu Elzana Bibića, trenera Rifata Zilkića i selektora Edina Zukovića kao i predstavnike sportskih novopazarskih institucija.

Novopazarska atletska trojka prenijela je gradonačelniku i svim prisutnima svoje utiske iz Istanbula, kako su izgledale kvalifikacije, kako je teklo finale na 3000 metara, kako su svi iz reprezentacije proslavili prvu medalju naše države na Evropskom prvenstvu kao i o daljim planovima i takmičenjima.