BEOGRAD – Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, ali da će bezbednosne službe nastaviti da rade radi očuvanja mira i bezbednosti u našoj zemlji.

U izjavi za medije posle Sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, Dačić je rekao i da Biro daje bezrezervnu podršku naporima predsednika Srbije Aleksandra Vučića u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama u Prištini, posebno s obzirom na ogromne pritiske koji na se na njega vrše iz inostranstva, ali i od, kako je rekao, njihovih “izvođača radova” u zemlji.

Dačić je rekao da je situacija u svetu veoma složena i na ivici sukoba velikih sila, ali da mi moramo da sačuvamo mir i stabilnost u zemlji.

Sednici Biroa su prisustvovali članovi tog tela: direktor Bezbednosno – informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin, direktor Vojnobezbednosne agencije general -major Đuro Jovanić, direktor Vojnoobaveštajne agencije general-major Zoran Stojković, ministar odbrane Miloš Vučević i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, kao i direktor Kancelarije saveta za nacionalnu bezbednost i zaštitu tajnih podataka Goran Matić.

indeksonline.rs/Tanjug