BANJALUKA – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će novim zakonom o nepokretnoj imovini Srpska vratiti u svoju nadležnost svu imovinu, pa i onu koja je ranije prenesena na BiH.

Dodik je istakao da je to pitanje rešeno jer, prema Dejtonskom sporazumu, imovina pripada entitetima.

On je nakon sastanka predstavnika stranaka vladajuće koalicije u Banjaluci poručio da otimanje imovine Republici Srpskoj znači razbijanje BiH.

“Mi u toj BiH nećemo biti. Ova ekipa ljudi neće razgovarati u Parlamentarnoj skupštini, u Savetu ministara o tom pitanju jer je to pitanje rešeno”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

Komentarišući raniju odluku Ustavnog suda BiH o privremenom stavljanju van snage Zakona o nepokretnoj imovini za funkcionisanje javne vlasti Republike Srpske, Dodik je rekao da nijedan sud na svetu ne donosi privremenu meru, poručivši da niko neće oteti imovinu Srpske.

“Pokušali smo da se prilagodimo ranijoj presudi. Mislili smo da je to dovoljno. Vratićemo svu imovinu u nadležnost Republike Srpske u sledećem zakonu koji će biti na dnevnom redu”, naveo je Dodik, prenela je RTRS.