SUTOMORE – Predsednik DPS-a i predsednički kandidat te partije na izborima Milo Đukanović izjavio je danas, na izbornoj tribini u Sutomoru, da se na ovim izborima odlučuje da li će Crna Gora da bude, kako je naveo, “pokrajina Velike Srbije” ili će da nastavi putem kojim je krenula, da se dalje razvija kao uređena evropska država.

Đukanović je rekao da su svi videli učinak vlade u kojoj je 2021. godine radio njegov protivkandidat u drugom krugu predsedničkih izbora iz pokreta “Evropa sad” Jakov Milatović, a to je da je Crna Gora ne samo zaustavljena na putu ka EU, nego je danas između Podgorice i Unije iskopan ogroman ponor, koji bi, kako je rekao, “trebalo da bude grobnica nezavisne, građanske, evropske Crne Gore”, preneo je CDM.

Đukanović je ukazao da su Vojislav Šešelj i organizacije Crnogoraca u Beogradu, isti oni koji su nudili da 21. maja 2006. godine umesto građana odlučuju hoće li Crna Gora biti nezavisna, sada podržavaju Milatovića.

Đukanović je rekao da je ubeđen da će pobediti na izborima 2. aprila.

Milatović će biti protiv kandidat Đukanoviću u drugom krugu crnogorskih predsedničkih izbora zakazanih za 2. april, pošto su njih dvojica u prvom krugu 19. marta osvojili najveći broj glasova birača od ukupno sedam kandidata.

indeksonline.rs/Tanjug