BEOGRAD – Odgovoran sam čovek, uvek sam takav bio. Očekujem da svi damo doprinos, da pomognemo srpskom fudbalu. Moram da kažem da smo mi i do sada postizali solidne rezultate, ali moramo da vodimo računa o tome da možemo da postižemo još bolje, izjavio je kandidat za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

On je gostujući u emisiji “Oko” na RTS-u rekao da je apsolutno zadovoljan ulaganjem države u fudbal i da ne postoji druga država koja toliko želi da pomogne sportu.

“Veliki problemi su infrastruktura, moramo na tome da radimo. Ako želimo da igramo Evropu, ne samo Zvezda, moramo igrati na dobrim terenima. Moramo nastojati da svi klubovi već u februaru mesecu imaju terene koji dolikuju zemlji kakva je Srbija. Mislim da sada fudbal ide u pravcu da se stadioni podižu u manjim sredinama”, istakao je legendarni fudbaler i direktor Crvene zvezde.

Džajić je rekao da je uveren kako će se reprezentacija plasirati na Evropsko prvenstvo i konstatovao da je rezultat u Kataru bio razočaravajući.

“Što se tiće selektora Stojkovića, on ima ugovor, ne trazmišljam o promenama i ostaće da vodi tim”, jasan je Džajić.

Takođe, o protivkandidatu Nemanji Vidiću govorio je u najlepšem svetlu.

“Ne znam ko će da pobedi, izbori su demokratski. O Vidiću imam najlepše mišljenje. Pratio sam njegovu karijeru od njegovog dolaska u Zvezdu i dalje. Nemam reči kojima bih mogao da opišem koliko mi je drag i kao igrač i kao čovek”, zaključio je Džajić.