BEOGRAD – Jedan od najboljih golmana poljske lige Vladan Kovačević sa velikim zadovoljstvom prihvatio je poziv selektora Dragana Stojkovića i trebalo bi uskoro da bude deo najboljeg tima Srbije, saopštio je Fudbalski savez Srbije (FSS).

Kovačević je rođen u Banjaluci, ima 24 godine, a svojevremeno je branio za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Standardan je u Rakovu, klubu koji je lider šampionata Poljske i već neko vreme je na skeneru direktora A tima Stevana Stojanovića, samim tim i selektora Dragana Stojkovića.

Ukoliko sve bude u redu sa papirologijom i od FIFA na vreme stignu odgovarajuća dokumenta, očekuje se da Kovačević bude na raspolaganju već u martu kad reprezentaciju Srbije očekuje početak takmičenja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i utakmice protiv Litvanije u Beogradu i Crne Gore u Podgorici.

Pre nekoliko dana odluku da dres Nemačke zameni opremom Srbije doneo je Lazar Samardžić, a od marta 2021. godine i dolaska selektora Dragana Stojkovića i direktora Stevana Stojanovića u Fudbalski savez Srbije na tom spisku novih aduta nalaze se prvotimac Crvene zvezde Stefan Mitrović (Kanada), adut španske Almerije Srđan Babić (Bosna i Hercegovina) i čuvar mreže Rome Mile Svilar (Belgija).