A.A.(32), majka četvoro dece koja su nastradala jutros u požaru u Novom Pazaru, nalazi se u bolnici u ovom gradu, i ona je relativno dobrog opšteg stanja. Sa druge strane, otac mališana je životno ugrožen u tranportu je i trenutno je na putu za Beograd. Od četvoro nastradale dece, samo jedno je davalo znake života po dolasku u bolnicu, ali je posle neuspešnog pokušaja reanimacije preminulo

Žena ima opekotine prvog i drugog stepena, sa procentom zahvaćenih površina od 9 do 18 odsto, saznaje “Blic”.

Kako dalje saznajemo, to su opekotine uglavnom na šakama, te ona nije životno ugrožena i stabilna je.

Sa druge strane, otac dece, egipatski državljanin, ima teže opekotine, pošto su mu zahvatile mnogo veći deo tela nego majci.

“Prebačen je u Kliniku za opekotine Kliničkog centra Srbije jer one pokrivaju 50 odsto površine njegovog tela. Osim toga, nagutao se ugljen monoksida i morao je biti intubiran. On je još uvek životno ugrožen”, navodi dr Šefćet Hajrović za Euronews Srbija.

Prema njegovim rečima, deci nije bilo spasa.

– U 7.45 u bolnicu dovedeno četvoro dece od kojih je troje mališana bilo ugljenisano, dok je kod četvrtog deteta, koje je imalo opekotine lica i šaka, pokušana reanimacija. Nažalost, nije uspela. Svo četvoro dece prebačeno je u službu za patologiju gde će po nalogu tužioca biti izvršena obdukcija”, navodi Hajrović.

Podsetimo, u stambenoj zgradi u Ulici 12. srpske brigade u Novom Pazaru, dogodio se požar u kojem je stradalo četvoro dece, a starosti od 6 meseci do pet godina.

indeksonline.rs/blic.rs