BEOGRAD – U Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan hirurg sa Vojno-medicinske akademije koji je uhapšen 1. februara zbog sumnje da je pretukao suprugu.

Kako je za Tanjug rekao njegov branilac Đorđe Kalanj, osumnjičeni je delimično priznao nasilje u porodici, dok je negirao neke radnje koje mu se stavljaju na teret.

“Osumnjičeni je ispričao šta se desilo 5. januara, odnosno kako je do toga došlo i on taj dan ne spori”, rekao je advokat.

Osumnjičenom je 3. marta produžen pritvor da ne bi uticao na svedoke, zbog opasnosti da će učiniti ili završiti krivično delo kojim preti kao i jer je za krivično delo za koje je osumnjičen propisana kazna zatvora do pet godina, a delo je izvršeno sa elementima nasilja, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Nikola O. se na saslušanju nakon hapšenja branio ćutanjem.

Lekar je osumnjičen da je od početka januara do početka februara svoju suprugu udarao rukama i nogama po glavi i celom telu, kao i predmetima u nameri da je teško povredi.

Takođe, sumnja se da je davio kablom, čupao za kosu, upućivao joj pretnje, vređao i ponižavao je.

Osumnjičeni joj je naneo višetruke povrede glave, butina, vrata, trupa i ruku, usled čega su joj polomljena dva rebra, kao i leva laktična kost, koje povrede se kvalifikuju kao teška telesna povreda.

indeksonline.rs/Tanjug