HAG – Navijač PSV Ajndhovena 20-godišnji Dilano K., koji je tokom revanš meča baraža za osminu finala fudbalske Lige Evrope udario golmana Sevilje i srpskog reprezentativca Marka Dmitrovića, osuđen je na dvomesečnu zatvorsku kaznu, prenosi AP.

Dilano K. (20) je 23. februara tokom meča utrčao na teren stadiona u Ajndhovenu i udario je Dmitrovića, koji je brzo savladao i oborio na zemlju huligana dok nisu dotrčali fudbaleri oba kluba i obezbeđenje na stadionu.

AP navodi da je ovaj huligan osuđen za napad i za kršenje prethodne zabrane ulaska na stadion. Holandski tužioci su nedavno naveli da je Dilano K. imao dve presude za prekršaje u vezi sa fudbalom i da je bio pod dejstvom alkohola kada je utrčao na teren i udario golmana Sevilje.

“Osumnjičeni ne samo da je prekršio zabranu prilaska stadionu, već je utrčao u teren u pijanom stanju i napao fudbalera. To je potpuno nepoštovanje prema žrtvi, fudbalskim klubovima i svim istinskim navijačima PSV-a. Osim toga, osumnjičeni je u dva navrata osuđivan za krivična dela u vezi sa fudbalom”, navodi se, između ostalog, u presudi holandskog suda.

Dilano K. je dobio i dodatnih mesec dana zatvora uslovno, ako ponovi ovo krivično delo.

PSV je pobedio Sevilju 2:0, ali je španski klub izborio plasman u osminu finala Lige Evrope, pošto je u prvom meču slavio s 3:0.

Foto: Tanjug AP