BEOGRAD – Okrvljeni-saradnik Bojan Hrvatin danas je tokom suđenja organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, upitan zbog čega je odlučio da prizna krivična dela i da se nagodi sa tužilaštvom, rekao da je njegov prvi motiv bio opstanak.

“Ja sam radio loše stvari, ali ne mislim da sam loš čovek”, rekao je za sebe Hrvatin, dodajući da su motiv da prizna bili i žena i dete.

Takođe, on je rekao da je kasnije saznao da vođe grupe nisu ispali fer prema njemu kada je novac bio u pitanju jer ga, između ostalog, nisu isplatili za ubistvo Milana Ljepoje.

Odgovarajući na pitanja punomoćnika oštećenih, Hrvatin je pričao o Aleksandru Papiću, tvrdeći da ga je video par puta na stadionu ”i da je Miljković uglavnom pričao sa njim”, dodajući da je za Papića samo znao ”da ima jake veze u policiji”.

Hrvatina je zatim počeo da ispituje Miljković, koji ga je upitao da li je u mlađim danima konzumirao narkotike, na šta je Hrvatin odgovorio da je najviše konzumirao marihuanu, a ređe kokain i heroin.

Miljković je Hrvatina detaljno ispitivao koju je gde izjavu dao, kao i u kakvoj svesci je pisao priznanje koje je kasnije predao tužilaštvu.

Hrvatin je više puta rekao da nije imao beleške kada je priznao sve u tužilaštvu u policiji.

Odgovarajući na Miljkovićeva pitanja, Hrvatin je naveo da je nakon hapšenja grupe, a kada je polciija pronašla u kući u Ritopeku mašinu za mlevenje mesa, Miljković poslao poruku iz pritvora da ništa ne brinu jer je “kuća kao apoteka”.