SARAJEVO – Iz Asocijacije mladih SDA Sarajevo oglasili su se danas, kako kažu, potaknuti „svakodnevnim dešavanjima, medijskim linčom i satanizovanjem onih i svega onoga što nije mišljenje uzurpatora slobode, slobodnog govora i mišljenja, dužni smo stati na branik osnovnih ljudskih prava i sloboda, te odbrane časti onih koji su, i ratu i u miru, savjesno i časno služili našoj domovini, Bosni i Hercegovini“.

Nakon jučerašnjeg sudskog postupka i svjedočenja premijera Fadila Novalića, javnost je postala upoznata sa sadržajem opskurnog teksta, koji možete pročitati sa priložene fotografije, a čiji naziv predmeta glasi „MEDIJSKA STRATEGIJA ZA INTERNET KAMPANJU“. Sadržaj teksta „internog dokumenta“ jasno i precizno navodi smjernice djelovanja članova i simpatizera stranke Narod i Pravda, a pretpostavlja se i medija u službi iste. Neke od njih su: pozvati na linč i demonstracije protiv Vlade FBiH, te nerelevantno o tome što izlazi u javnost, Fadila Novalića i ljude oko njega isključivo vezati za skandal i kriminal oko nabavke respiratora i isticati ga kao glavnog krivca i svih drugih afera vezanim za nabavke robe od strane Civilne zaštite.

Obraćamo se prvenstveno tvorcima ovog dokumenta, ali i Elmedinu Konakoviću i svima onima koji od samog početka afere „Respiratori“ iznose laži, neistine i teorije zavjere, te na taj način pokušavaju manipulisati širim narodnim masama. U svom facebook statusu, gospodin Konaković kaže „Ako bude pismo NiP-a oslobodite ga, a kako mi znamo da nije, da je loš falsifikat, biće interesantno pratiti kako će sud cijeniti takav dokaz – navodi se u saopćenju.

Dalje su imali poruku za Elmedina Konakovića, lidera stranke Narod i pravda:

Ko ste to Vi, gospodine Konakoviću, da oslobađate ili hapsite?! Ko Vam je dao pravo, da u bosansko-hercegovačko društvo unosite nemir, te lažno optužujete nedužne?! Odakle Vam smjelost, pravo i obraz, da stvarate lažnu sliku o ljudima koji su pred sudom NEDUŽNI, sve dok se ne dokaže suprotno?! Demagogiju ostavite u prostorijama Vaše centrale, sloboda i pravda tamo odavno ne žive. 

Foto: BNV