BEOGRAD – Zbog radova na auto-putu E-75, petlja Kovilj – most Beška, smer ka Novom Sadu će biti zatvoren od 9 do 16 sati, a posle obavljenih radova saobraćaj će se odvijati u slobodnoj sobraćajnoj traci.

Na obilaznici oko Beograda, od hotela “1.000” ruža prema Bubanj Potoku, biće izvođeni radovi na sanaciji kolovoza od 9 do 16 sati, saopštilo je JP Putevi Srbije.

Na putu Kosjerić (Varda) – Požega, u mestu Glumač, obavljaće se radovi na obrađivanju kosina, na delu puta od 8 do 16 sati, uz naizmenično propuštanje vozila.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima: Dojeviće – Pazarište – Tutin – Mehov krš, Gornji Dubac – Luke – Ivanjica, Kumanica – Preko Brdo – Duga Poljana i Odvraćenica – Preko Brdo Kumanica – Gleđica.

Kod Petlje Lajkovac na snazi je obustava saobraćaja zbog radova na izgradnji nove kružne raskrsnice i pristupnih saobraćajnica, do 01. maja, a Petlja Lajkovac, kao i naplatna stanica, zatvorene su za saobraćaj. Alternativni putni pravci su: petlja Ljig (iz smera Čačka prema Lajkovcu i Valjevu) i petlja Ub (iz smera Beograda).

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 7.30 sati na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 180 minuta, dok je na graničnom prelazu Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila 120 minuta

Na graničnom prelazu Gradina, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta, a na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 180 minuta.

Na graničnom prelazu Šid, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 300 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

indeksonline.rs/Tanjug