BEOGRAD – Na auto-putu E-75 kod petlje Stara Pazova – Novi Dobanovci, u zoni petlje Nova Pazova u oba smera počeli su radovi na postavljanju vertikalne saobraćajnice koji će trajati od 8 do 16 časova do 9. marta.

Saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom, a zatvorene su vozna i zaustavna traka, saopšteno je iz Puteva Srbije.

Na auto-putu E-75, kod petlje Paraćin – Pojate, u smeru ka Nišu, vršiće se radovi na zameni cevastog propusta do 12. marta, a saobraćaj se odvija preticajnom trakom.

U periodu od 12. do 20. marta saobraćaj će se odvijati voznom saobraćajnom trakom.

Na obliznici oko Beograda, od hotela ,,1000 ruža” prema Bubanj Potoku, odvijaće se radovi na sanaciji kolovoza od 9 do 16 časova, uz naizmenično propuštanje vozila.

Između državnog puta I B reda broj 27 i auto-puta E-763, kod petlje Lajkovac, u toku je obustava saobraćaja zbog radova na izgradnji nove kružne raskrsnice i pristupnih saobraćajnica koji će trajati do 01. maja.

Petlja Lajkovac, kao i naplatna stanica, zatvorene su za saobraćaj.

Kako je navedeno u saopštenju, alternativni putni pravac na petlji Ljig, iz smera Čačka prema Lajkovcu i Valjevu, i petlji Ub, iz smera Beograda, preusmerenje saobraćaja vrši se na sledeći način: od petlje Ljig prema Lajkovcu i Valjevu – preko državnih puteva koji prolaze kroz naseljena mesta Ljig i Ćelije, a od petlje Ub prema prema Lajkovcu i Valjevu preko državnih puteva koji prolaze kroz naseljena mesta Ub i Slovac.

Kada su u pitanju zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom, one su na snazi na sledećim putnim pravcima: Jošanička Banja – Kopaonik, Gornji Dubac – Luke – Ivanjica, Kumanica – Preko Brdo – Duga Poljana, Odvraćenica – Preko Brdo, Kumanica – Gleđica, Kopaonik – Rudnica, Kopaonik – Jaram.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila, saopšteno je iz Puteva Srbije.