BEOGRAD – Prema informacijama Puteva Srbije, između državnog puta I B reda broj 27 i auto-puta E-763 kod petlјe Lajkovac najavljena je potpuna obustava saobraćaja zbog radova na izgradnji nove kružne raskrsnice i pristupnih saobraćajnica do 1. maja.

Petlјa Lajkovac kao i naplatna stanica biće zatvorene za saobraćaj.

Alternativni putni pravac je petlјa Ljig (iz smera Čačka prema Lajkovcu i Valјevu) i petlјa Ub (iz smera Beograda).

Preusmerenje saobraćaja vršiće se od petlјe Ljig prema Lajkovcu i Valјevu, preko državnih puteva koji prolaze kroz naselјena mesta Ljig i Ćelije, od petlјe Ub prema prema Lajkovcu i Valјevu – preko državnih puteva koji prolaze kroz naselјena mesta Ub i Slovac.

Na auto-putu E-75 na Obilaznici oko Beograda, kod hotela „1000 ruža“ ka Bubanj Potoku najavljeni su radovi na sanaciji kolovoza za danas u periodu od 9 do 16 časova, uz naizmenično propuštanje vozila.

Kako je navedeno u saopštenju, na auto-putu E-75 kod petlјe Pojate – Ražanj u smeru ka Beogradu zatvorena je zaustavna saobraćajna traka do 06. marta zbog završnih radova na ugradnji ivičnjaka.

Na deonic Stara Pazova – Stari Banovci, u Staroj Pazovi, zbog radova je izmenjen režim saobraćaja do 17. aprila.

Vozila iz smera Stare Pazove prema Golubincima, posle prelaska mosta skreću desno, prate privremenu saobraćajnu signalizaciju, prolaze ispod mosta desno i dalјe servisnom saobraćajnicom pored mosta i državnog puta do ponovnog uklјučenja na državni put.

Iz suprotnog smera koristi se isti pravac kretanja vozila.

Na deonici Petrovac na Mlavi – Krepolјin zbog oštećenja kolovozne trake ka Krepolјinu usled klizišta od 05. februara izmenjen je režim saobraćaja.

Saobraćaj za putnička vozila odvija se naizmeničnim propuštanjem vozila, dok je na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila.

Alternativni putni pravci su iz smera Petrovca na Mlavi državnim putem II A reda broj 147 ka Kučevu, a iz smera Krepolјina državnim putem II A reda broj 186 ka Despotovcu, navedeno je u saopštenju.