ISTANBUL – Košarkaši Partizana gostuju večeras u Istanbulu ekipi Efesa u meču 29. kola Evrolige.

Efes je dvostruki uzastopni šampion Evrope, a trenutno se klub iz Istanbula nalazi na desetom mestu na tabeli sa po 14 pobeda i poraza. Ekipa Efesa, koju sa klupe predvodi Ergin Ataman, pobedila je pre dva dana na svom terenu Real 90:89 u zaostalom meču 24. kola najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Partizan je sedmi na tabeli sa 15 pobeda i 13 poraza. “Crno-beli” su 16. decembra prošle godine u Beogradu savladali Efes 82:79 u 14. kolu Evrolige.

“Ono što je bitno je da su se Efes povređeni igrači vratili. Pre svega Vasa Micić i Šejn Larkin koji su apsolutno najvažniji igrači u tom timu. Biće u kompletnom sastavu. Uvek je dobro da za protivnika imate jednu tako sjajnu ekipu koja je dve godine zaredom bila prvak Evrope. Situacija u kojoj se oni nalaze i u kojoj se mi nalazimo je na neki način neverovatna. Moramo da se spremimo da igramo neku normalnu utakmicu. Sigurno će biti motivisani, videli smo već i izjave trenera Atamana koji je rekao da je za njih utakmica protiv nas ključna i u svakom pogledu mnogo važnija od utakmice sa Realom. Mislim da će u tom smislu i pripremiti utakmicu protiv nas”, rekao je trener Partizana Željko Obradović uoči meča sa Efesom.

Utakmica između Efesa i Partizana biće odigrana večeras od 18.30 časova.

indeksonline.rs/Tanjug