BEOGRAD – Košarkaši Partizana i Crvene zvezde odigraće večeras derbi meč 21. kola regionalne ABA lige.

Partizan je prvi na tabeli regionalnog takmičenja sa 18 pobeda i dva poraza, dok je Crvena zvezda druga sa 17 trijumfa i dva poraza. “Crveno-beli” imaju i meč manje. U prvom ovosezonskom derbi meču u regionalnoj ligi slavila je Crvena zvezda 90:74.

Beogradski “večiti rivali” su ove sezone odigrali četiri meča u svim takmičenjima, a Crvena zvezda vodi 3:1 u pobedama.

“Usred svega ovoga što igramo u Evroligi došla je i ta utakmica. Izuzetno je važna i za nas i za Crvenu zvezdu. Znamo koliki je ulog i probali smo da se spremimo na najbolji mogući način. Videćemo kako će to da izgleda sutra. Još jednom, poziv navijačima za fer i sportsko navijanje. Važnost utakmice je velika, da budu pravi kao što su bili tokom cele sezone”, rekao je trener Partizana Željko Obradović uoči meča.

Pobednik ovog duela najverovatnije će zauzeti prvo mesto na kraju regularnog dela sezone i imaće prednost domaćeg terena u plej-ofu ABA lige.

“Igramo protiv ekipe koja igra jako dobro, ovo nam je već peti duel ove sezone i poznajemo se sada već jako dobro. Kompletni su, i jasno je da nas očekuje utakmica u kojoj želimo da odigramo dobro, a koja će najverovatnije odlučivati o prvom mestu pred doigravanje u regionalnoj ligi”, izjavio je trener Crvene zvezde Duško Ivanović.

Utakmica između Partizana i Crvene zvezde biće odigrana večeras od 20.30 sati u “Štark areni”, a veliko interesovanje vlada za ovaj duel.

Iz Partizana su apelovali na fer i sportsko navijanje. Utakmicu će suditi Hrvati Tomislav Hordov i Luka Kardum i Slovenac Milan Nedović.