STARA PAZOVA – Predstavnik Evropske fudbalske unije (UEFA) Luka Nikola izjavio danas u Staroj Pazovi da je uveren da će FSS biti u sigurnim rukama ako Dragan Džajić bude izabran za predsednika Saveza.

Nikola je gost na Izbornoj Skupštini FSS. Jedini kandidat za predsednika ostao je Dragan Džajić, pošto se nekadašnji reprezentativac Nemanja Vidić povukao iz trke za prvog čoveka FSS.

“Imamo snažan čvrst okvir, utemeljen pravno, sa dokumentima koji počiva na važnim načelima koji su važni: demokratija, odgovornost, razdvajanje organa vlasti… Ove promene pratiće intervencije na regionalnom nivou. Krenuli smo od najnižeg nivoa hijerarhije, na gore i to ćemo krunisati novim izborom izvršnog odbora za naredni mandat. Pravično je reći da je bilo dosta prepreka na tom putu, ali na kraju se broji rezultat. Čestitam Nenadu Bjekoviću, Jovanu Šurbatoviću na uspešnom vođenju srpskog fudbalskog broda kroz ne tako dobre okolnosti ‘voda’. Sa reformama i modernizacijom treba nastaviti u budućnosti”, rekao je Nikola.

Nikola je na kraju poželeo uspeh budućem rukovodstvu FSS i selektoru srpskog nacionalnog tima Draganu Stojkoviću Piksiju.

“Do juče smo imali dve legende svetskog fudbala kao kandidate i želim da čestitam Vidiću na vođenju kampanje i na njegovom doprinosu, svakako da je on potreban. Želim takođe da čestitam Džajiću i njegovom timu, legendi svetskog fudbala. Ima veliko iskustvo, kao igrač i uspešni funkcioner fudbalskog kluba. Njegovim izborom će FSS biti u sigurnim rukama. Gospodine Džajiću, moći ćete da računate na pomoć UEFA za sve što radite i za sve napore koje budete preduzimali”, rekao je Nikola.

indeksonline.rs/Tanjug