NOVI PAZAR – Direktor opšte bolnice Novi Pazar Meho Mahmutović izjavio je danas da je današnji početak radova na rekonstrukciji te bolnice – istorijski čin, i najveća takva investicija ne samo u tom gradu, već u celom regionu, kao i jedna prekretnica u zdravstvu.

“U Novom Pazaru je u poslednjih nekoliko godina urađeno mnogo toga, moram da napomenem da ovde ispred vas vidite objekat gde je stara hirurgija, tu s bočne strane biće prostor gde će nići 6.000 kvadratnih metara novog hirurškog bloka. Na ovoj zgradi se radi novih 2.000 kvadratnih metara i ona se kompletno rekonstruiše. Takođe tu je i interni blok, biće sastavni deo, jer je ovo zajednička zgrada koja je povezana, tu je sada interno odeljenje sa 4.500 kvadratnih metara, ono će biti rekonstruisano i dobiće isto toliko novih kvadratnih metara ovom rekonstrukcijom”, rekao je Mahmutović.
On dodao da se u poslednjih desetak dana zida i nova zgrada psihijatrije od 2.100 kvadratnih metara, nova
zgrada.

“Imamo i Dom zdravlja od koji će imati 6.770 kvadratnih metara kada se dozida sve će biti po tri sprata. Naravno sa 420 postelja koliko sad ima naš centar, imaćemo 700, što je egal sa velikim ozbiljnijim centrima. Međutim zgradu čine ljudi koji rade ne samo zidovi. Primili smo više od 100 mladih lekara sa najboljim ocenama, svi oni su na specijalizaciji, veliki broj njih je upisao doktorske studije i svi se oni edukuju u prestižnim beogradskim klinikama i očekujemo kada se oni vrate da ovo bude još jači i još ozbiljniji centar”, rekao je Mahmutović.

On je naglasio da je presedan i to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u tom mestu već je četvrti put, to što kao prvi čovek ove zemlje dolazi u krug opšte bolnice, što kako je rekao nikada nije bio slučaj.

“Na dan Grada Novog Pazara Vučić je zbog njegovog doprinosa izgradnji dijagnostičkog centra, škole i obdaništa vrednosti oko 7,5 miliona evra postao počasni građanin ovog grada i dobio ključeve grada. Mnogi su nas zbog toga možda i prozivali, ali sada vidite objekat od 70 miliona se radi. Valjda je zaslužio da bude počasni građanin, to je dokazao da nosi sa pravom zvanje počasnog građanina Novog Pazara”, rekao je Mahmutović.

indeksonline.rs/Tanjug