Ministar turizma i omladine Husein Memić, bio je gost na snimanju ramazanske emisije kod Galiba Gicića. Različite teme obilježile su razgovor dva prijatelja, a gledaoci će saznati kako izgleda jedan ramazanski dan ministra Memića, te kako njegovi saradnici reaguju kada on obavlja namaz u Vladi i Ministarstvu, javlja Rtv Novi Pazar.

“Ja pripadam ulemskoj porodici, sve ono što sam praktikovao u Pazaru, to radim i u Beogradu. Klanjam kad je vrijeme namazu. Moji saradnici iz kabineta to poštuju. Vrlo je bitno da čovjek uvijek i svuda bude ono što jeste, da ne glumi da je neko drugi. Ljudi vas najbolje prihvate kada ste iskreni. Klanjam, postim, ne pijem alkohol, držim se prvo farza, pa tek poslije, Galibe, tradicije i adeta”, rekao je Memić na snimanju.

On je u razgovoru napomenuo i da su neki od njegovih saradnika izrazili želju da prisustvuju abedešćenju i namazu. O njihovim reakcijama, saznat ćete u emisiji koja će biti na programu u četvrtak, 30.marta, u 23h.

Pored ramazanskih i životnih tema, Memić je govorio i o dolazećim projektima. U emisiji otkrivamo i kada Hamam oblači ruho iz sehare osnivača Isabega Isakovića, te kada će zasjati novim-starim sjajem. Nismo izostavili ni teme o druženju, kada sa prijateljima igra odbojku i ispija kahve do sufura. Tada je svoj na svome, bez titule, samo Beli.