Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić razgovarala je danas sa ambasadorom Republike Iran u Srbiji Rašidom Hasanom Pur Baeijem o unapređenju saradnje dveju zemalja.

Ministarka Kisić je ukazala da Republika Srbija i Republika Iran imaju tradicionalno dobre odnose i da postoji prostor da se ti odnosi još više unaprede, a posebno kada su u pitanju porodica, populaciona politika i demografija.
Kisić je istakla da se većina zemalja u svetu suočavaju sa sličnim izazovima kada je u pitanju natalitet i da je zato danas razmena iskustava, znanja sa drugim zemljama o porodici, usklađivanju rada i roditeljstva, mladima i njihovih stavova o zasnivanju porodice i deci, veoma značajna.

Ambasador Irana Rašid Hasan Pur Baein je ukazao da je velika odgovornost ministarstva koji vodi ministarka Kisić i istakao da je porodica u Iranu, kao i u Srbiji, kamen temeljac na kome počiva društvo.

Ministarka Kisić i ambasador Irana su se saglasili da su snažne porodice osnova napretka svakog društva i da je neophodno uložiti dodatne napore u podsticanju mladih da što ranije zasnivaju porodice.