NOVI PAZAR – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Novom Pazaru ozvaničio početak radova na rekonstrukciji Opšte bolnice u koju će biti uloženo 64 miliona evra, a koja će, kako je rekao, prerasti u Kliničko bolnički centar.

“Ovde ulažemo 44 miliona evra samo u ovaj objekat, plus još najmanje 20 miliona u opremu. Ukupno 64 miliona, da imate u vidu, to je sedam ili osam miliona više nego što je uloženo u KBC Niš”, rekao je predsednik i naglasio da nije došao u Novi Pazar da se dodvori, jer zna da će srca Bošnjaka teško osvojiti, već da pokaže poštovanje i rezultate.

On je rekao da će ova bolnica biti preimenovana u KBC i naglasio da će dobiti dozvolu za to pre otvaranja.

“Došao sam da pokažem nešto važnije od svega toga, a to su rezultati i ono šta će neko moći da ostavi kada prođe mandat”, istakao je Vučić.

On je prvo uputo izvinjenje Bošnjacima i muslimanima što u vreme Ramazanskog posta organizuju ovu manifestaciju, ali da želi da se posao završi što je moguće pre i svima njima poručio “Ramazan šerif mubarek olsun”.

Predsednik je svima poželo mira i blagostanja da čuvaju svoju veru i da budu svoji na svojim ogrnjištima, a pravoslavnim vernicima poželeo srećan predstojeci Vaskrs.

Dodao je da je veoma ponosan kada ovde vidi zajedno muftiju i igumana,
jer “samo u miru i poštovanju, razumevanju i prihvatanju toga kao naše prednosti, možemo da napredujemo”.

Vučić je podsetio da je posle mnogo decenija asfaltiran put do Sopoćana, i dodao da će biti uložino i u motel i u sam manastir još 50 miliona.

“Uložićemo i 50 miliona u velelepnu Altun Alem džamiju kojom se ponosimo, bez obzira koje vere bili”, rekao je Vučić i dodao:

“Danas sam kao što sam nedavno odnosio i mali lični prilog za Sopoćane ako mi muftija dozovoli ostavio bih i za Altun Alem džamiju. Važno je da predsednik jedne zemlje pokaže poštovanje prema svima koji u zemlji žive i da su svi jednaki”.

indeksonline.rs/Tanjug