Radovi na izgradnji Kliničko bolničkog centra u Novom Pazaru počeli su pre nekoliko dana i u toku je prva faza zemljanih radova. Uskoro se očekuje i postavljanje kamena temeljca za kompletnu izgradnju.

“Iako su radovi na izgradnji Kliničko bolničkog centra, koji se odvijaju u krugu bolnice u toku, rad u ovoj zdravstvenoj ustanovi odvija se nesmetano”, rekao je direktor Opšte bolnice Novi Pazar dr Meho Mahmutović. On je izrazio veliko zadovoljstvo zbog početka radova na ovom, kako je kazao, velikom i značajnom projektu. “Veliki je ovo projakat. Verovatno je najveći koji je ikada rađen na ovim prostorima. Nadamo se da će predsednik države Aleksandar Vučić doći na postavljanje kamena temeljca”, rekao je Mahmutović. Prema onome kako se prva faza radova odvija, on smatra da će biti završeni i pre planiranog roka.

Kada se završi prva faza radova imaće oko 32 hiljade kvadratnih metara. Novi hiruški blok koji će biti spojen sa starim imaće 6 hiljada kvadratnih metara. Stari blok hirurgije se kompletno renovira i biće izgrađena još dodatna tri nivoa iznad postojećeg objekta, pa će ukupno imati 13.200 metara kvadratnih. Mahmutović je rekao da će se raditi i na izgradnji nove Interne klinike koja će po završetku imati 9.120 kvadrata. “Paralelno sa izgradnjom ovih klinika, radiće se i na izgradnji Klinike za psihijatriju koja će imati 2.100 kvadrata, a kada bude uređena kompletna rekonstrukcija i dogradnja Doma zdravlja, on će imati 6.770 kvadratnih metara”, dodao je direktor Opšte bolnice Novi Pazar dr Meho Mahmutović.

On je naglasio da se pored radova koji se trenutno izvode, radi i na izgradnji kotlare na bio masu koja će imati snagu od 9 megavata. Radi se takođe i na izgradnji nekoliko trafostanica. Biće izgrađene dve niskonaponske i jedna velika srednjenaponska koje će pružiti kvalitetno elektro snabdevanje.

Druga faza radova podrazumeva rušenje Dečijeg odeljenja, Infektivnog i starog Grudnog odeljenja i izgradnju novih zgrada.

Vlada Republike Srbije, za prvu fazu građevinskih radova izdvojila je oko 45 miliona dinara, a planirano je još 30 miliona za nabavku potrebne, savremene opreme kada Kliničko bolnički centar u Novom Pazaru bude u potpunosti izgrađen i spreman za rad.