PODGORICA – U Crnoj Gori u toku je izborna tišina povodom održavanja predsedničkih izbora 19.marta, koja će trajati do zatvaranja biračkih mesta, u nedelju u 20 časova.

S obzirom da poruke kandidata preko tradicionalnih medija do tada neće biti, jedan od načina komunikacije sa biračima jesu i bilbordi kojima je Podgorica “okićena”.

Pored fotografije kandidata, na bilbordima su vrlo jasno istaknuti i slogani koji treba da objasne građanima njihove glavne poruke.

Programski direktor UZOR-a iz Podgorice Marko Pejović za Tanjug ocenjuje da će slogani i najkraća kampanja u istoriji Crne Gore najmanje uticati na opredeljivanje glasača na ovim izborima.

On je naveo da su lokalni izbori pokazali rast broja apsinenata zbog, kako je rekao, nastavka prakse DPS-a odnosno odsustvom željenih promena nakon smene vlasti 2020.

“Ključan je rad na terenu i mobilizacija biračkog tela na različite načine, a posebno institucionalna prednost koju stranke imaju kroz delovanja u državnim preduzećima i institucijama”, rekao je Pejović.

S tim u vezi, kako kaže, drugi krug je izvestan za kandidate čije partije karakterišu ovakve radnje u toku kampanje i kroz izveštaje ODIHR-a i OEBS-a.

Slogan predsedničkog kandidata i aktuelnog šefa države Mila Đukanovića je u ovoj izbornoj kampanji bio “Evorpski državnik, naš predsednik, Milo nego ko?”, dok je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić pokušao da spoji tradicionalno i moderno.

Mandićev slogan je bio “Gradimo budućnost, čuvajmo tradiciju”, a njegova partija delila je i letke na kojima je bila ispisana poruka o pomirenju.

Jedan od lidera pokreta Evropa sad Jakov Milatović je poručio “Uspećemo jer Crna Gora uspeh je zaslužila – Jakov za predsednika”.

Nekadašnji predsednik Skupštine Crne Gore, predloženi kandidat Demokrata koga je podržao Dritan Abazović Aleksa Bečić se pozvao na čast, pa je slogan glasio “Jedan od vas – časti mi”.

Pored Đukanovića, Mandića, Milatovića i Bečića, kandidati za predsednika Crne Gore su i kandidat Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, poslanica Socijaldemokratske partija Draginja Vuksanović Stanković i influenser Jovan Radulović.

indeksonline.rs/Tanjug