Za izgradnju je postojala saglasnost koju nikada i niko od službenika nije smeo da izda

BEOGRAD – Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture poništilo je građevinsku dozvolu za četvorospratnicu izgrađenu nad samom rekom Vidrenjak u Tutinu, saznaje “Blic Biznis”.

Rešenje je doneto 23. januara i na taj način je poništeno rešenje Odeljenja za urbanizam opštine Tutin iz aprila 2015. godine. Njime je tada, investitoru, izdata dozvola za izgradnju kontroverzne zgrade od oko 2.000 kvadrata na samoj reci u centru Tutina.

U rešenju Ministarstva, kako saznajemo, stoji i da je sporni poslovno stambeni objekat “nikao” na zemljištu koje je u katastru nepokretnosti evidentirano kao vodno. Navodi se i da njegova namena nije u skladu sa namenom predviđenom planskim dokumentom odnosno izgradnjom pešačko kolskih mostova, kao i da je pravno neizvršivo.

Investitoru je, inače, pre više od 7 godina izdata građevinska dozvola za poslovno stambeni objekat na reci, kao i propratna dokumenta: glavni projekat izvedenog objekta, dokazi o pravu svojine, geodetski snimak objekta…

Krajem novembra prošle godine, Republička inspekcija počela je nadzor nad ovom zgradom i to je objavio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Kako je tada izjavio, za izgradnju je postojala saglasnost koju nikada i niko od službenika nije smeo da izda.

indeksonline.rs/Kurir.rs/Blic biznis