PODGORICA – Nekoliko pripadnika Protivtrerorističke jedinice Crne Gore (PTJ) fizički je napadnut u lokalu na Žabljaku, saopšteno je danas iz Uprave policije Crne Gore.

RTCG prenosi da je u incidentu lakše povrede zadobilo petoro napadača koji su, kako navode iz policije, bili u alkoholisanom stanju.

Kako se navodi u saopštenju, pripadnici PTJ trenutno borave na Žabljaku u okviru obuke u zimskim uslovima, a sinoć, dok nisu bili na dužnosti, boravili su u jednom ugostiteljskom objektu u tom gradu i tom prilikom su fizički napadnuti.

“Prema do sada uzetim izjavama od policijskih službenika, incident je započeo provokacijom i napadom na policijskog službenika od strane grupe lica koja su bila u vidno alkoholisanom stanju. Tokom incidenta pet lica iz te grupe je zadobilo lakše povrede”, navodi se u saopštenju.

Saopšteno je i da će se u daljem postupku, koji će, kako se navodi, nepristrasno sprovesti Uprava policije, utvrditi eventualna odgovornost policijskih službenika u ovom incidentu, a sa događajem je upoznat i tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, po čijem nalogu se preduzimaju dalje mere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti događaja.

“Radi se o izolovanom incidentu budući da Protivteroristička jedinica dugi niz godina u ovom periodu boravi na Žabljaku gde izvodi obuku u zimskim uslovima, te je poznato da ima dobre odnose sa lokalnom zajednicom i lokalnim stanovništvom, što će i buduće biti slučaj”, dodaje se.