BEOGRAD – Potpredsednik Pokreta socijalista i narodni poslanik Bojan Torbica ocenio je danas da su u amandmanima na izveštaj Evropskog parlamenta o napretku Srbije na račun direktora Bezbednosno informativne agencije Aleksandra Vulina iznete brojne laži sa jednim ciljem – da unište i uklone čoveka koji štiti svoju državu i njene nacionalne interese.

“Dok je Aleksandar Vulin na čelu BIA strani špijuni neće vršljati po Srbiji i ugrožavati njene nacionalne interese”, naveo je Torbica reagujući na izveštaj Evrpskog paralmenta o napretku Srbije u kojem su, kako on navodi, Viola fon Kramon i pojedini poslanici EP napisali svakakve laži o Vulinu.

Torbica je u saopštenju ocenio da je upravo zato Aleksandar Vulin njihova prava meta.

“Ponosna, uspravna i nezavisna Srbija vaša je prava, krajnja meta”, poručio je Torbica.

Prema njegovim rečima, Evroposlanicima, a posebno evropskim liberalima smeta Aleksandar Vulin na čelu BIA zato što nije ni evropski, ni američki, ni ruski čovek, već isključivo srpski čovek.

“Ne mogu Viola fon Kramon i sedam liberala da oproste Vulinu lojalnost svojoj državi, svom narodu i svom predsedniku”, naglasio je Torbica.

Torbica je dodao da evroparlamentarci kažu da ih brinu ljudska prava u Srbiji, a njega to što Evropski parlament i evroposlanici ćute na sve ono što se dešava srpskom narodu i srpskoj deci na KiM.

“Slažem se, brinu i mene u okupiranom delu Srbije na Kosovu i Metohiji. Brine me zašto su moji sunarodnici u južnoj srpskoj pokrajini najugroženiji i najobespravljeniji narod u Evropi, a verovatno i na svetu. Brinu me ljudska prava nedužne srpske dece na koju šiptarski teroristi nekažnjeno pucaju. Brinu me ljudska prava nedužnih građana srpske nacionalnosti koje šiptarska policija hapsi, maltretira i progoni, bez ikakvih razloga i zakonskih osnova. Brine me što Evropski parlament, što vi gospodo poslanici, na to ne samo da ćutite, već otvoreno podržavate šiptarsku terorističku kvazi državu, progoneći svakog Srbina koji je lojalan svojoj državi, narodu, svom predsedniku”, naglasio je Torbica u saopštenju.

Torbica je reagovao na izveštaj Evropskog parlamenta o napretku Srbije na putu ka EU, koji je sastavio izvestilac za Srbiju, Vladimir Bilčik, a na koji je stigao veliki broj amandamana i pisanje određenih medija da su evroparlamentarci tražili da se dopuni deo koji se odnosi na bivšeg ministra policije i aktuelnog direktora Bezbednosno-informativne agencije, Aleksandra Vulina.

Kako prenose ti mediji, Bilčik je naveo u izveštaju da EP brine imenovanje Vulina na mesto direktora BIA zbog njegovih proruskih i antievrospkih stavova, dok su poslanici u amandmanima naveli konkretne primere – poput prisluškivanja ruske opozicije u Beogradu.