Najprije sva zahvala pripada Allahu dž.š. jer nam je uslišio dove i učinio da dočekamo i ovaj Ramazan.

To je bila i dova našeg Poslanika s.a.v.s.

Ovo je mjesec posta, Kur’ana, teravih – noćnog namaza, milosti, ali i mjesec kada moramo jačati porodične, rodbinske i bratske veze i popravljati odnose.

Nama je u Sandžaku to potrebnije više nego ikada.

Vjerujem da će zbog blagodati Ramazana sve to biti lakše sada nego kasnije, moramo iskoristiti ovaj trenutak za postizanje zadovoljstva Allaha dž.š., bez odlaganja jer se vraćam na dovu s početka, samo Allah zna da li ćemo živi dočekati naredni Ramazan.

Ovo je poseban mjesec i mi moramo učiniti mnoge posebnosti prema sebi i zajednici.
Potrebna nam je solidarnost i samilost sa svima.

Muslimani u Sandžaku i ovaj Ramazan, na žalost, dočekuju podijeljeni, ali da naglasim, tako je samo na planu ustanova, odnosno islamskih zajednica.

Allahu hvala, kod vjernika je to stanje dosta bolje, vjernici nisu podeljeni, vjernici su braća.

Moramo mi koji predstavljamo efendije, ulemu i rukovodimo u islamskim zajednicama činiti dovu i moliti Allaha dž.š. da nam popravi stanje, a to isto moramo tražiti i od džematlija, da čine dove za jedinstvo među ustanovama.

Nekada su dove džematlija mnogo korisnije i učinkovitije od naših dova.

Ovo je prilika da radimo na ličnom unapređenju, ali i na unapređenju odnosa u zajednici, radi nas, naše djece i ummeta Muhammeda s.a.v.s.

Molim Allaha da nam ukabuli ibadete, da nam popravi stanje, da ozdravi bolesne, da uputi neupućene da pomogne muftačnima.

Ramazan šerif mubarek olsun svim muslimanima širom svijeta, širom našeg lijepog Sandžaka!