Sandžačka demokratska partija (SDP) uputila je apel nadležnim institucijama da pod hitno pronađu i kazne osobe odgovorne za ispisivanje uvredljivih grafita na osnovnoj školi Meša Selimović u Novom Pazaru.

U saopćenju za javnost, SDP ističe da osuda ovakvih pojava nije dovoljna te da se mora djelovati odlučno kako bi sasjekli svaki vid ekstremizma.

SDP ističe da je širenje vjerske i nacionalne mržnje neprihvatljivo te da to nije lice grada Novog Pazara, niti njegove historije i tradicije, koju odlikuju suživot i dobri odnosi.

Stranka je izrazila čvrstu opredijeljenost u borbi protiv ekstremizma, ističući da je to bolest koja se mora iskorijeniti za dobrobit svih građana.

U vrijeme kada je svaki objekat i ulica pokrivena video nadzorom, SDP smatra da se moraju poduzeti oštriji koraci kako bi se spriječile ovakve neodgovorne radnje.

Stranka je pozvala nadležne organe, policiju i tužilaštvo da preuzmu odgovornost i reaguju odlučno kako bi se spriječilo širenje ekstremizma i mržnje u društvu, prenosi Radio-televizija Novi Pazar.