Naslovna FB Glavna SDP poziva nadležne organe da reaguju na ispisivanje uvredljivih grafita

SDP poziva nadležne organe da reaguju na ispisivanje uvredljivih grafita

Sandžačka demokratska partija (SDP) uputila je apel nadležnim institucijama da pod hitno pronađu i kazne osobe odgovorne za ispisivanje uvredljivih grafita na osnovnoj školi Meša Selimović u Novom Pazaru.

U saopćenju za javnost, SDP ističe da osuda ovakvih pojava nije dovoljna te da se mora djelovati odlučno kako bi sasjekli svaki vid ekstremizma.

SDP ističe da je širenje vjerske i nacionalne mržnje neprihvatljivo te da to nije lice grada Novog Pazara, niti njegove historije i tradicije, koju odlikuju suživot i dobri odnosi.

Stranka je izrazila čvrstu opredijeljenost u borbi protiv ekstremizma, ističući da je to bolest koja se mora iskorijeniti za dobrobit svih građana.

U vrijeme kada je svaki objekat i ulica pokrivena video nadzorom, SDP smatra da se moraju poduzeti oštriji koraci kako bi se spriječile ovakve neodgovorne radnje.

Stranka je pozvala nadležne organe, policiju i tužilaštvo da preuzmu odgovornost i reaguju odlučno kako bi se spriječilo širenje ekstremizma i mržnje u društvu, prenosi Radio-televizija Novi Pazar.

Exit mobile version