PEKING – Kineski predsednik Si Đinping će boraviti u zvaničnoj poseti Rusiji od 20. do 22. marta koja treba da ojača međisobno poverenje i razumevanje Pekinga i Moskve, potvrdilo je kinesko Ministarstvo spoljnih poslova.

Si će tokom posete razmeniti mišljenja o važnim međunarodnim i regionalnim pitanjima sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom , saopštilo je danas kinesko ministarstvo, prenosi agencija RIA Novosti.

Predstojeća zvanična poseta kineskog predsednika Rusiji dodatno će ojačati međusobno poverenje i razumevanje između Pekinga i Moskve, rekao je portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin na konferenciji za novinare.

Vang je istakao da će poseta ojačati i politički temelj prijateljstva dva naroda, koji se prenosi sa generacije na generaciju.

Tokom posete Rusiji, Si Đinping će sa Putinom detaljno razmeniti mišljenja o bilateralnim odnosima i međunarodnim i regionalnim pitanjima od zajedničkog interesa, rekao je diplomata.

On je napomenuo da će poseta doprineti i razvoju obostrano korisne saradnje u različitim oblastima, uključujući inicijativu Jedan pojas, jedan put, kao i Evroazijske ekonomske unije EAEU.

Kremlj je danas saopštio da će kineski predsednik Si Đinping, doputovati 20. marta u državnu posetu Rusiji na poziv ruskog predsednika Vladimira Putina.

Kao rezultat razgovora dva predsednika biće potpisan niz važnih bilateralnih dokumenata, naglašava Kremlj.

indeksonline.rs/Tanjug