Pred disciplinskim organima Fudbalskog saveza Srbije ponovo se nalazi „slučaj Novi Pazar“ zbog prekršaja navijača.

Izgleda da se pristalice pomenutog kluba nisu urazumile posle zatvaranja stadiona na šest utakmica, a opet im preti slična kazna.

Disciplinska komisija FSS pokrenula je postupak protiv kluba sa Jošanice. Na teret im se stavlja neprimerena skandiranja političkog sadržaja, pevanje pesama sa političkom i verskom konotacijom i nacionalističko ponašanje navijača domaćina prema igračima Novog Pazara, neposredno po završetku meča sa Kolubarom.

U toku je prikupljanje izjava i dokaza, koje je naložila Disciplinska komisija FSS. Novopazarci imaju i niz otežavajućih okolnosti, kažnjavani su u poslednjih godinu dana po sličnom osnovu, u sezonu su ušli sa stadionom zatvorenim za publiku na sedam utakmica. Posle incidenata u meču sa Kolubarom najverovatnije sledi ponovno zatvaranje. Konačna odluka biće poznata naredne nedelje.

Tokom utakmice isključen je Emir Bihorac, predstavnik Novog Pazara. Tereti se za uvrede, psovke, nepristojne gestove, zbog čeka neće moći da sedni na klupi u Lučanima.

Još jedna otežavajuća okolnost je i napad navijača na kapitena Filip Kljajića, koji se istina dogodio van stadiona, ali povlači posledice. Pristalice ovog kluba i na samom stadionu su vređali svoje igrače, posebno kapitena tako da će disciplinci sve ovo imati u vidu prilikom određivanja nove kazne.

indeksonline.rs/zurnal.rs