Gradska organizacija sportskih ribolovaca iz Novog Pazara organizuje u nedelju veliku ekološku akciju čišćenja reke Raške, od Ribnjaka do naselja Jerka.

Okupljanje zainteresovanih građana za ovu akciju pod nazivom “Spasimo Rašku i ti nam trebaš“ počinje u 10 sati, kod Ribnjaka.

Predsednik ove organizacije Elvir Hodžić rekao je za portal Free media da su nedavne poplave nagomilale velike količine smeća, tako da im je od važnosti da se okupi što više građana.

“Počela je sezona lova pastrmke, a i pred mesec posta Ramazan želimo da očistimo ovaj deo Raške. Lokalna samouprava nam je obezbedila vreće i rukavice, ribolovci obično nose i ribarske čizme, a ostalim građanima preporučujemo da ponesu neki alat za čišćenje, poput grabulje i slično. Osim toga, preduzeće “Novi Pazar-put“ je obezbedilo doručak i flaširanu vodu za sve učesnike ove ekološke akcije”, rekao je Hodžić.

On je pojasnio da će smeće skladištiti na nekoliko lokacija, koje će nakon toga pokupiti radnici Javnog komunalnog preduzeća “Gradska čistoća”, te da veruje da će, u zavisno od broja građana koji se odazovu akciji, ovaj deo Raške očistiti za četiri- pet sati.

Ovo novopazarsko ribolovačko udruženje svake godine više puta organizuje slične akcije čišćenja ovdašnjih reka.

indeksonline.rs/freemedia.rs