U Novom Pazaru završena je podela merkantilnog kukuruza koji je vlasnicima poljoprivrednih gazdinstava pripao po javnom pozivu, a iz Republičke direkcije za robne rezerve. Ovdašnjim stočarima pripalo je 280 tona kukuruza. Ova državna pomoć poljoprivrednicima je bila od velike koristi, jer je stočni fond bio u krizi.

U Novom Pazaru pravo na donaciju kukuruza ostvarilo je 203 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, koji poseduju mlečne krave, bave se proizvodnjom mleka i za to dobijaju državnu premiju. Poljoprivredna savetodavna stručna služba je prethodih meseci pomogla poljoprivrednicima u pripremi dokumenata, kako bi odlukom Vlade mogli da dobiju po 240 kilograma kukuruza po jednom mlečnom grlu.

Ovakva donacija je od velikog značaja, kaže predsednik Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja Ismet Sajtarić. On dodaje da je Novi Pazar, jedan od najbolje organizovanih kada je podela kukuruza u pitanju.

Grad Novi Pazar poljoprivrednicima je obezbedio da kukuruz preuzimaju u Novom Pazaru umesto u Inđiji
PSSS osim podele merkantilnog kukuruza u Novom Pazaru, koordinira i podelom kukuruza u Tutinu i Sjenici 1.484 registrovana poljoprivredna gazdinstva. Oni su ostvarili pravo na bespovratnu isporuku merkantilnog kukuruza. Za poljoprivrednike Tutina I Sjenice podela kukuruza biće sprovedena narednih dana.

Prema ranijim ispitivanjima, eksperti su utvrdili da se gazdinstvima u ovom kraju deli merkantilni kukuruz odličnog kvaliteta. Podela kukuruza vršena je poslednjih nekoliko dana