LOS ANĐELES – Trojica policajaca Los Anđelesa ranjena su u pucnjavi, a osumnjičeni napadač je ubijen u ovom sukobu, saopštile su američke vlasti.

Policajci su intervenisali u Linkoln Hajtsu, u sredu oko 16.30 po lokalnom vremenu, a pucnjava je prijavljena oko dva sata kasnije, saopštila je policija Los Anđelesa, prenosi “CBS njuz”.

Kako je navedeno, ranjeni policajci su hospitalizovani i u stabilnom su stanju.

Do incidenta je došlo kada su policajci tražili lice koje je na uslovnoj slobodi zbog nepoznatog krivičnog dela i pokušali da ga privedu, ali on je pobegao iz kuće i sakrio se u pomoćni objekat odakle je pucao na policajce i ranio trojicu.

Policajci su uzvratili vatru i povukli se, a kasnije su specijalne policijske snage ušle u objekat i utvrdile da je osumnjičeni mrtav.

U jednom trenutku, tokom policijske akcije, na snazi je bilo upozorenje za područje celog grada, a stanovnici susednih objekata evakisani su iz svojih domova dok je sukob bio u toku, a ostalima u okolini savetovano je da ostanu unutra i zaključaju svoja vrata, prenosi američki portal.

Gradonačelnica Los Anđelesa Karen Bas izjavila je, povodom ovog incidenta, da je policija u tom gradu svaki dan u opasnosti.

“Večeras smo se podsetili da je ta opasnost veoma realna”, rekla je Bas na konferenciji za novinare.

Foto: Tanjug AP