BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu na ponovnom izboru za predsednika NR Kine i predsednika Centralne vojne komisije Narodne Republike Kine.

„Mi u Republici Srbiji vaš reizbor za predsednika posmatramo kao jasnu potvrdu vašeg nesumnjivog doprinosa jačanju uloge, ugleda i značaja Narodne Republike Kine, kao i vaše nepokolebljive odanosti časnom služenju kineskom narodu. Čvrsto verujemo da će period pred nama, pod vašim predanim, mudrim i vizionarskim liderstvom, biti obeležen novim impresivnim uspesima Narodne Republike Kine u svim oblastima, čemu se posebno radujemo, počastvovani što Vas i kineski narod imamo za svoje osvedočene prijatelje”, naveo je Vučić.

Predsednik Srbije je ukazao da je izuzetno ponosan što su odnosi Republike Srbije i Narodne Republike Kine na svom istorijskom vrhuncu, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika republike.

“Posebno mi je zadovoljstvo što ću u narednom periodu imati čast da, zajedno sa vama, nastavim da ulažem napore na daljem osnaživanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i čeličnog prijateljstva naša dva naroda“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.