BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da teško da je danas bilo nekog napretka u Prištini koju je posetio Miroslav Lajčak i da je siguran da je Aljbin Kurti odlučan da ne formira ZSO na KiM, kao i da se vidi da nisu spremni da na njega izvrše pritisak, već da ga ohrabruju u neispunjavanju obaveza.

“Miroslav Lajčak je bio danas u Prištini, tamo teško da je neki napredak napravljen, sada je to pitanje interpretacija različitih, ali sam siguran da je Kurti odlučan da ne formira ZSO, a da mu je lako da to učini pokazuje i današnja odluka o ukidanju viza za građane tzv. Kosova”, rekao je Vučić gostujući u Ćirlici na TV Hepi.

Kako je rekao Vučić, iz mnogo razloga nemamo ništa protiv tog ukidanja viza i da bi trebalo da se radujemo toj odluci.

“Ali, trenutak u kojem se to dešava pokazuje da oni, ne samo da nisu spremni da izvrše pritisak, već je to ohrabrivanje Kurtija da nastavi poliku neispunjavanja sopstvenih obaveza”, kazao je Vučić.

Vučić je rekao da će Lajčak stići u Beograd u ponedeljak, gde će ostati do srede.

“Imaćemo jedan sastanak od 30 minuta, a onda ću de fakto dva dana provesti sa njim u radu i pokušaju da pronađemo kakav, takav put u napretku za normalizaciju odnosa”, kazao je Vučić.