VRANJE – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da on neće biti taj koji će priznati nezavisnost tzv. Kosova.

“Znam na šta sam položio zakletvu – na Ustav Srbije i Miroslavljevo jevanđelje – i ja da budem onaj koji će da potpisuje nezavisnost Kosova neću biti. Sramota me je da idem po Srbiji i da se bilo kome da se pravdam zato što verujem da svaki častan čovek to zna i veruje. Nema predaje i nećemo priznati nezavisnost Kosova, ni faktičku, ni de jure, ali želimo pristojne odnose sa Albancima”, poručio je Vučić na skupu “Srbija sanja i snove ostvaruje” u Sportskoj hali u Vranju.

Vučić je prisutnim građanima poručio i da će jug Srbije države imati svu moguću podršku Vlade.

Pozvao je prisutne građane da uporede dve zemlje, jedna je Ujedinjeni Arapski Emirati, druga Libija koja ima pet puta više nafte.

“Libija, to je divna zemlja, naši prijatelji, ali pogledajte kako se živi u Emiratima, a kako u Libiji i to je sve do državnog rukovodstva. Avanturizma i neozbiljnosti u politici ne sme biti”. istakao je Vučić.

On je građanima rekao da su se naslušali uvreda na račun onih koji vode državu.

“Valjda ne mogu da nam kažu da je ekonomija lošija, jer značajno napreduje. Ne mogu da kažem da sam zadovoljan, ali prosečna plata u Srbiji biće 1.000 evra za dve godine, a prosečna plenzija biće 450 evra”, rekao je predsednik Srbije

Ono što je važno, istakao je, i gde imamo oproblem je što su plate u Beogradu i Nišu višestruke veće nego u Vranju, Leskovcu i Nišu.

Dodao je da je o tome danas razgovarao sa ministrom finansija, premijerkom i predsednikom Skupštine u želji da vidi kakve zakonske akte po tom pitanju moramo da promenimo.

“Uradićemo to da tri okruga potpuno izdvojimo. Mi smo insistirali na dovođenju investitora u pet okruga – Nišavski, Pirotski, Jablanički, Pčinjski i Toplički. Sada ćemo dati posebna olakšanja i za dolazak investitora, ali i država će preduzimati posebna plaćanja u tri okruga i to su Pčinjski Jablanički i Toplički. U svemu će jug Srbije imati najveću podršku”, poručio je Vučić.

On je podsetio da je su došli “Haiks” i “Teklas”, da se renovira bolnica renovira u Vranju, kao i da je izgrađen put kroz Grdelicu.

Foto: Tanjug AP