Trener košarkaša Novog Pazara Ivica Vukotić rekao je danas, uoči gostovanja Spartaku u 24. kolu Košarkaške lige Srbije (KLS), da njegovu ekipu do kraja sezone očekuje još osam finala.

“Dok se mi pitamo, imamo šansu da ostanemo u KLS. Idu nam na ruku i porazi direktnih konkurenata. Igrači su svesni da su podbacili protiv Vršca, u utakmici koja nam je mnogo značila. Verovatno su bili opterećeni važnošću. Verujem da će sada pokazati želju i boriti se za svaku loptu. Nadam se da će to biti dovoljno za pobedu”, rekao je Vukotić.

Spartak je treći u KLS sa 16 pobeda i sedam poraza, dok je Novi Pazar na 14. mestu sa skorom 6/16.

“Spartak je projektovan za mesto među tri najbolja tima i plasman u ABA 2 ligu, sa dobrim budžetom i pogođenim pojačanjima. Doveli su nedavno još trojicu igrača i angažovali veliko ime u našoj košarci Željka Lukajića. U naletu sa, sa pet pobeda”, naveo je Vukotić.

“Moramo da pokažemo reakciju posle Vršca. Za pobedu u Subotici potrebno je pružiti više od maksimuma. Moramo da damo poslednji atom snage i zaustavimo njihov napad, koji dobro funkcioniše. Kad smo defanzivno dobri, uvek imamo šansu”, dodao je on.

Spartak i Novi Pazar igraju u subotu od 19.30 u Hali sportova Dudova šuma.

M. Minić